پيگيري موضوع قاچاق ديپلمات آرژانتيني توسط وزارت امورخارجه

به گزارش ميراث آريا (chtn) سخنگوي گمرک جمهوري اسلامي ايران در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: براي تعيين و ارزش‌گذاري آن بخش از اين اشياء که جنبه عتيقه‌ و ميراث فرهنگي داشته باشند از کارشناسان ميراث فرهنگي کمک مي‌گيريم.

محمد بهبود آهني در ادامه خاطرنشان کرد:اين کالاها توسط ديپلمات‌ آرژانتيني به عنوان لوازم شخصي و خانگي او در حال خروج از کشور بود که توسط گمرک جنوب تهران ضبط شد.

وي با اشاره به اين که بخش عمده‌اي از اين کالاهاي به نمايش درآمده قابل خريد و فروش نيستند اظهار داشت:شايد از ديدگاه سازمان ميراث فرهنگي پوست حيوانان جزو آثار تاريخي و ميراث فرهنگي محسوب نشود اما از لحاظ کنوانسيون‌هاي گمرکي نه‌تنها خارج کردن اين اشياء، بلکه خريد و فروش آن‌ها در داخل کشور نيز ممنوع است.
به گفته اين مقام مسئول در گمرک جمهوري اسلامي ايران؛ سباستين زاوالا ديپلمات آرژانتيني با عنوان لوازم شخصي و منزل اين کالاها را به گمرک اظهار کرده بود.

وي با بيان اين که در همه جاي دنيا کالاي ديپلماتيک براساس کنوانسون‌هاي بين‌المللي از شمول کنترلها مستثني است تصريح کرد:البته اين به معنا نيست که اطلاع قبلي يا ايجاد شک در کالاي يک فرد ديپلمات مانع از کنترل آن نشود.

آهني ادامه داد: پس از اطلاع ما از اين موضوع، با حضور نماينده سفارت آرژانتين، متوجه شديم که هيچ يک از اين اشياء، لوازم شخصي و منزل او نبوده‌اند به طوري‌که 90 درصد خلاف اظهار و قاچاق بوده است.

وي با اشاره به خلاف بودن اظهارنامه زاوالا اظهار داشت: از بعد ميراث فرهنگي و هويت ملي نيز در اين ميان، غارت فرهنگي و هويتي روي داده است.

اين ديپلمات‌ آرژانتيني: پس از پايان مأموريت خود در ايران قصد ترک کشور داشت که تحت مصونيت ديپلماتيک، لوازم شخصي خود را اظهارکرده بود.

سخنگوي گمرک جمهوري اسلامي ايران اضافه کرد: متأسفانه به دليل سوءاستفاده‌هاي مختلف سرقت ميراث فرهنگي در طول تاريخ بارها اين کالاها از طريق غير مجاز از کشور خارج شده است.

وي با اشاره به اين که کشف اين موضوع در گمرک جنوب براي نخستين بار اعلام شده است بيان داشت:تا زماني که هوشياري خود را تقويت نکرده و مراقبت‌ها و تمهيدات لازم با درنظر گرفتن موازين قانوني صورت نگيرد اين اتفاق دوباره روي مي‌دهد.

وي زمان تحويل اين اشياء به گمرک را 22 ارديبهشت ماه امسال و زمان اظهار تسليم اسناد هويت کالاي خروجي و قبول مسئوليت آن را 24 ارديبهشت ماه اعلام کرد.

آهني با اشاره به به مصونيت ديپلماتيک فرد خاطي و زندان نرفتن او گفت:هم‌اکنون اين محموله قاچاق ضبط شده و پيگيري آن توسط مقامات عاليه و اطلاعاتي کشور نظير وزارت امورخارجه در حال انجام است.

انواع ظروف مسي و چدن، مرقع هندي با نقاشي مربوط به قرن نوزدهم ميلادي، دو لنگه در چوبي منبت کاري شده، گلدان‌هاي مربوط به دوران قاجاريه، سنگ‌ کتيبه‌دار خاکستري رنگ دوره‌ قاجاريه، ظروف سفالي کاسه نيشابور مربوط به قرن پنجم هجري قمري و انواع تابلوهاي خاک خورده ولي ارزشمند چون تقوم علمي سال 1337، کتاب‌هاي خطي اقليت‌هاي مذهبي قرن 19 ميلادي، قرآن خطي با قطع رحلي براي قرن 13 هجري قمري، کتاب بوستان خطي با جلد لاکي، رساله اخلاقيه با خط نستعليق به خط رضاقلي شيرازي، رساله شمسيه، آرشيوهايي از تمبرهاي دوره‌اي مختلف ايران سکه‌هاي طلاي قرون اوليه اسلامي (دوره سلجوقي)، سکه‌هاي نقره دوره‌هاي اشکاني و ساساني، انواع سکه‌هاي قرون اوليه اسلامي (قرن دو تا شش هجري قمري)، قرآن خطي با جلد لاکي سال 1206 هجري قمري، از جمله اين اشياي تاريخي به شمار مي‌آيند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388071232